jullie blijven zoeken naar bewijzen in stoffen, maar je weet niets van energieŽn en dat wil je ook niet weten

Catharina Mijling:www.path-of-wisdom.com

home boekenplank links reageren? brf a studenten ik zoek column mijn boek

 

SCEPSIS

""Ö jullie blijven zoeken naar bewijzen in stoffen, maar je weet niets van energieŽn en dat wil je ook niet wetenÖ""

Onderstaande brief heb ik gestuurd naar scepsis.

 

Beste mensen van skepsis.

 

Allereerst: het is erg belangrijk dat er mensen zijn die een vinger aan de pols houden waar het geneeswijzen betreft. Of het nou allopathische of natuurlijke zijn! Dat willen de "alternatievelingen" zelf ook!

 

Verder is het een natuurwet dat het er per moment en per onderwerp WEL om gaat wie gelijk heeft. Niet om het gelijk-hebben, maar om de waarheid! Volwassen mensen gaan zo ook om met alles wat hen overkomt. Zo ga ik met alles en iedereen om en dat verwacht ik van jullie ook. Zo niet: dan ben je niet volwassen,. Maar hou dan ook je mond over dingen waar je niks vanaf weet.

 

Ik zie en hoor en lees nogal eens wat van jullie op tv, in de krant enz.

Er vallen mij dan allerlei dingen op: Jullie blijven zoeken naar bewijzen in stoffen, maar je weet niets van energieŽn en dat wil je ook niet wetenÖ Jullie weten helemaal niets over energie en energiepatronen, TERWIJL JE ER ZEKER WEL GEBRUIK VAN MAAKT:

1.      je kruipt bij de kachel als het koud is.

2.      je voelt je opgepept als je koffie dronk, je voelt je sterker als iemand je een compliment geeft, je voelt je rot als iemand je belazert of vernedert. Zelfs die drie laatste zijn een kwestie van energie! En bovendien van je ziektes, want alles wat je voelt in je lijf is een ziekte. Meer erover kan je vinden. Zie bv www.path-of-wisdom.com/pad/aenerg.htm, www.path-of-wisdom.com/gevoel/rotgvlns.htm, www.path-of-wisdom.com/lijf/gezgd02.htm: uitleg lichaamsgezegdes;

3.      ook gebruik je je eigen geneeskracht, (tenminste dat probeer je, maar ik vrees dat jullie niet veel hebben, als je zo verstokt vast blijft houden aan standpunten,) als je dochtertje haar knietje bezeerd heeft: je wrijft er met alle liefde overheen om haar pijn te verzachten. Liefde is ook energie! zie www.path-of-wisdom.com/pad/liefde.htm: liefde contra Liefde;

4.      en je gebruikt acupunctuurpunten (hetgeen een fout woord is: acu's zijn al punten) als je 'zonder aanwijsbare oorzaak' jeuk hebt: je krabt of wrijft. Wrijf je toevallig de goeie kant op, dan verdwijnt de jeuk. Wrijf je de verkeerde kant op dan wordt de jeuk erger. Of het gaat ergens anders jeuken. Nooit gemerkt?

5.      je gebruikt zelfs energieŽn en de neiging van energieŽn om bij beschadiging zich te vermeerderen en vandaaruit om te zetten in materie als je je fruitbomen snoeit: hoe beter je hem snoeit en de juiste takken erafhaalt of inkort, hoe meer fruit hij straks geeft. Hoe meer rozen je snijdt van de struik, hoe harder ze gaat bloeien Ik heb dat de "wet van de spanningen" genoemd: door die wet is de mensheid ontwikkeld vanuit de oersoep. Zie bv www.path-of-wisdom.com/pad/achaos.htm: chaos, fractal; Dat is een stukje uit mijn wetenschappelijk boek;

6.      en gebruiken jullie nooit uitdrukkingen als: 'ik wordt misselijk van jou!" of 'dat werd me teveel', of 'je loopt op je tenen', of 'de gal loopt me over', of 'je mag daar niet voor door de knieŽn gaan', of 'ik heb teveel op mijn nek' of 'ik stik erin', of 'dat is een opluchting voor mij' of 'dat gaat me aan het hart', of 'daar wordt ik pissig van', of 'daar heb ik schijt aan', of 'daar heb ik mijn buik vol van'Ö Zie www.path-of-wisdom.com/lijf/gezgd01.htm: inleiding boek; "Je Lijf is Je Leven", enz Als je zulke uitdrukkingen nooit gebruikt ben je goed ziek, want dan geeft je lichaam geen signalen (meer) door! Weet je wel wat je EIGEN-lijk allemaal zegt met zo'n gezegde?

7.      en wat jullie weerzin tegen de Orthomoleculaire geneeskunde betreft: het fruit wordt veel te vroeg geplukt om vit C aan te kunnen maken. In de kassen worden fruit en groente de noodzaak van duisternis ontzegd. Ons voedsel wordt vergiftigd door vanallesennogwat. Daardoor komen mensen allerlei vitamines en mineralen tekort.

8.      waarom zou volgens jullie bij een kaakoperatie bv. een parasetamolletje wel tegen de pijn helpen en Hypericum D30 niet? Hebben jullie dat wel eens uitgeprobeerd?

9.      nog zoiets: jullie controleren niet echt! Dat geldt voor al jullie tomeloze kritiek: hebben jullie wel informatie ingewonnen? Of weet je met al je geleerdheid niet hoe je dat doen moet? Veel echte wetenschappers komen er steeds meer achter dat er lijnen lopen naar energie en energievelden en beÔnvloeding van mensen door 'denkkracht' (hetgeen altijd ook lichaamswerk is, want zonder de werking van het lichaam [daar weten jullie ook niets vanÖ] kan je niets kiezen of beslissen) is in met name Rusland al zeer ver gevorderd. Nooit van "psi" gehoord?

10.  en ervaar je het nooit dat iemand iets zegt wat jij net dacht? Of dat je iemand wil opbellen en diegene belt jou op? Allemaal energie hoor! Ik noem dat soort verschijnselen 'collectieve intelligentie'! Zoals mierennesten allemaal in minstens een hele wijk tegelijk uitbreken op een mooie warme zomerdagÖ Energie. Je kijkt ook allemaal televisie en gebruikt mobieltjes: energie. Maar iemand kan niet energie naar een ander op afstand sturen volgens jullie.

11.  hebben jullie nooit gehad dat je in een menigte naar iemand keek en die persoon keek dan om, naar jou zelfs!? Energie hoor!

12.  Wel kennen jullie als man vast het verschijnsel dat je 'met je ogen een vrouw zit uit te kleden'. Je realiseert je niet dat vrouwen dat VOELEN. Zie bv www.path-of-wisdom.com/lijf/sexafst.htm: seks op afstand;

13.  en wat zeg je van 'sfeer'? Sfeer is een zuivere vorm van energie hoor! Misschien zet je zelf ook wel de kerstboom vanwege de sfeer, of je viert een verjaardag of bruiloft en geniet van de sfeer. Je maakt je huis gezellig en gebruikt de kleuren op elkaar afgestemd. Wel kleuren in je huis, maar lichttherapie kan weer niet! Zelf zou je niet in een geheel blauw of een geheel knalrode kamer willen wonen. Ook zullen jullie zelf voelen als er een bepaald persoon binnenkomt dat die kou 'uitstraalt', of een ander die energie van je vreet. Je bent dan doodmoe na een gesprek. Je zult ook wel warme persoonlijkheden ontmoeten en je goed voelen na een goed gesprek, alsof je gegroeid bent(!) Of een huis met een prettige sfeer, terwijl er niemand aanwezig is. Dat zijn de energieŽn van de mensen die erin wonen of erin gewoond hebben.

14.  ken je wel de gigantische waarde van rotgevoelens? Als het goed is voel je je rot als aanhanger van scepsis door dit stuk. Zo niet, dan ben je niet eerlijk! Of je zit emotioneel hart-stik-ke vast. Rotgevoelens willen namelijk de waarheid boven halen op dat moment, in die situaties, met die geschiedenis, met die persoon, en jouw mogelijkheden en onmogelijkheden en de mogelijkheden en onmogelijkheden van de ander enz. Dat is weer een natuurwet! Luister je niet naar je rotgevoelens, dan ben je niet eerlijk tov jezelf en tov anderen.

15.  je gebruikt ook energieŽn en de vermeerdering ervan als je sport om fit te blijven en zelfs om je prestaties te verhogen. In oorsprong zet je energieŽn aan het werk die dat omzetten in materie. In dit geval van spieren en botten vermeerderen/versterken.

16.  verder sta je er niet van te kijken dat 's nachts je dekens opbollen van de wind als je erwtensoep eet.

17.  als je diarree hebt, gebruik je geraspte wortels en/of kaneel en witte rijst om je darmen te stoppen. Dat zijn natuurproducten. Je kan het ook proberen met arsenicum D30. Maar heb je nog nooit geprobeerd! Terwijl daarvan slechts ťťn korrel al voldoende is. Homeopathie is gebaseerd op natuurwetten, terwijl de allopathie heel vaak tegen die natuurwetten ingaan!

18.  jullie zijn als de dood voor de eigen geneeskracht van mensen. Je schermt met 'suggestie' alsof mensen die zichzelf met behulp van bv homeopathie of Ondevit of Buteyko genezen, gek zijn.

19.  in plaats van dat je mensen gelukwenst met hun krachten en hen stimuleert om die bewust te gaan gebruiken.

20.  het valt mij ook op dat degenen die voor jullie spreken altijd te hoge stemmen hebben voor hun lichaamsbouw. Dat is een bewijs van oa. dingen vast willen houden, niet open staan naar wat er gebeurt, niet leren uit je leven, niet leren van de signalen die je lichaam je voordturend probeert te geven! Dat betekent dat je niet openstaat naar waarheid. Terwijl bij de volwassen mens hoort dat hij/zij ALTIJD de waarheid boven zou moeten willen halen! waar het ook over gaat. Dat is in je eigen belang en in dat van je hele omgeving en in dat van jouw toekomst en die van aalleen waar je nog mee te maken krijgt! Je weet niet eens hoe dat werkt in je lichaam.; Zie 'rotgevoelens', 'energie' en www.path-of-wisdom.com/religie/waarhd.htm: waarheid;

21.  ook hebben die mensen altijd zure gezichten!

22.  als je niet eens weet hoe je eigen lichaam werkt, hoe kan je dan oordelen over natuurlijke geneeswijzen? Zie over Buteyko: www.buteyko-nederland.nl: buteyko, ademtherapie; enz. Buteyko-therapie is wetenschappelijk verklaard!

23.  het valt mij ook steeds op dat de chemisch voorgeprogrammeerde sprekert hard-nek-kig (heeft hij al een stijve nek?) vast blijft houden aan 'zijn' standpunt. Ook al komt de 'tegenpartij' met keiharde bewijzen in de vorm van wetenschap en/of aantallen genezingen. Dat is gewoonweg dom. Ik zie dat als een gevolg van de kuddegeest onderling van jullie. Het is ook een kenmerk van de kuddegeest: vasthouden aan je standpunten. Stel je voor dat jullie woordvoerder ineens een ander zicht kreeg! zie www.path-of-wisdom.com/kudde/kuddeg.htm;

24.  jullie argumenten slaan nergens op als je zou weten hoe het zit met energie! Wel de lamp aansteken, maar geen Ondevittherapie of lichttherapie.

25.  Je weet ook niet dat de geschiedenis van de mens fractaal in zijn/haar lichaam ingebakken zit. Dat daardoor alles af te lezen is aan de voetzolen, de oorschelpen, de iris. Nooit gehoord van een zuinig lachje, of ergens je buik van vol hebben, van verbitterd zijn (lever/gal), of het spaans benauwd krijgen? (www.path-of-wisdom.com/pad/achaos.htm)

26.  je weet echter niks te zeggen als de mensen verhalen hebben over dieren die geholpen zijn met homeopathie, acupunctuur of Ondevit. Dan gooien jullie het op 'toeval' of 'anders was dat beest ook wel beter geworden'. Mijn konijntje kreeg kale pootjes: smeerseltje zus, smeerseltje zo, universiteit: "komt door fokken, niks aan te doen, alleen zachte ondergrond geven." Het diertje had zo'n pijn dat ze niet meer wist hoe ze liggen moest. Ze hipte op de nageltjes van haar achterpootjes. Ik sprak mijn homeopate voor mijzelf. Maar omdat zij zelf ook altijd konijntjes heeft gehad, vroeg ze naar de mijne. Ik vertelde van die pootjes. Zoeen had ze ook gehad. en ze vond het heel eenvoudig: een multi-vitamine/mineralenpreparaat en Silicea (kiezelzuur) balsem. Binnen de kortste keren had ze weer een dikke vacht onder de voetjes! Nu is dat geen homeopathie, maar jullie gooien ook de behandeling met mineralen en vitaminen (waarom eten jullie nog sinaasappels?)( terwijl die te onrijp geplukt worden om vitamine c aangemaakt te hebben!)(moet je toch weer terugvallen op tabletten) op de schroothoop;

27.  in de allopathie wordt vaak als bewijzen aangevoerd dat 'medicijnen' werken door te wijzen op het aantal mensen dat ermee 'genezen' zou zijn. Doet men dat bij natuurlijke geneeswijzen, dan geldt dat ineens niet!

28.  het woord 'alternatieve' geneeswijzen klopt niet: het zijn van oudsher natuurlijke geneeswijzen. Vanaf de heksenachten (die heksen waren meestal vrouwen die buitengewoon vele wisten van kruiden! Zo hebben de sceptici van toen veel mensen vermoord die door die vrouwen geholpen hadden kunnen worden!)(maar het waren geen sceptici, het waren lui die vonden dat die vrouwen teveel invloed hadden en dus moesten voortaan medici komen van uniefs. Waarbij vrouwen natuurlijk buitengesloten werden van de studie, tot kort geleden zelfs!)(dit hadden jullie ook allang kunnen weten, maar ik vrees dat je dit ook niet weet!) Vanaf de heksenjachten dus is er veel aan kennis van fruit, groenten en kruiden verloren gegaan. Waarom eten jullie eigenlijk nog? En waarom eten jullie 'verantwoord' als natuurlijke grondstoffen niet voor mensen gebruikt kunnen worden. Ik zag een stukje van Paul Witteman in de Varagids. Hij gaf als voorbeeld brandnetels. waarom zouden in brandnetels geen stoffen zitten die mensen ergens van kunnen genezen en in chemische middelen wel? Jij prikt je toch ook wel eens aan die brandnetels? Dan weet je toch ook geen raad van de pijn! dat is een stof die niet in de sla voorkomt en ook niet in je biefstukje.

29.  mensen die kritiek hebben, zonder zich goed geÔnformeerd te hebben, zonder zelfs dingen uit te proberen zijn jullie gewoon DOM! Ik noem dat het Rushdie-effect; rush or die! Informeer niet, lees niet, maar gooi alles meteen op de schroothoop! www.path-of-wisdom.com/religie/rushdie.htm: rush-or-die (hoe komt zo'n man aan zo'n naamÖ)

30.  in feite is de allopathie alternatief. De vele, vaak verschrikkelijke 'bijverschijnselen' zijn vergiftigingsverschijnselen, afstotingsverschijnselen (www.path-of-wisdom.com/astma/bijwerking.htm). Door Buteyko begint nu boven tafel te komen dat bv in Nieuw Zeeland veel astmapatiŽnten gestorven zijn aan inhalers! Ik las van de week op de website van het astmafonds, de algemene discussie, van iemand dat die schimmels in z'n longen had gekregen door die inhalers! Die schimmels vraten z'n longen op! Ikzelf was er zo slecht aan toe dat ik nog geen 6 seconden adempauze had toen ik begon met Buteyko. Nu zit ik af en toe tegen de 30, ben er zelfs als 2 keer overheen geweest! (adempauze is: uitademen en dat vasthouden.) En dat met minder dan halve longen die zwaar beschadigd zijn door zeer veel infectiesÖ Mijn longen herstellen zich van de lidtekensÖ Mijn zwemgenoten van (bijna) elke ochtend herkennen mij gewoonweg niet meer. Inhalers heb ik niet meer nodig en ik had er 3 hart-stik-ke hard nodig!

31.  weten jullie dat de chemotherapie eigenlijk andersom werkt dan bedoeld is? Mensen worden zo ziek gemaakt dat ze door hun eigen geneeskracht ook de tumor mee genezen. Dat is een nieuw geluid! Jullie staan niet open, jullie zijn dus geen MENSEN, want het hoort bij mensen (www.path-of-wisdom.com/hulpvrl/kanker.htm);

32.  wat denk je van de volgende stap in de evolutie? Die zal niet gebaseerd zijn op wetenschap, niet op verovering van de ruimte, niet op nieuwe technieken, maar op mensen die eerlijk en kritisch durven leven! Zie bv www.path-of-wisdom.com/pad/pad.htm: Pad der Wijsheid. Dan ontwikkel je nieuwe energieŽn die totnutoe onbekend waren, want vůůr deze tijd kon je geen bek opendoen of je werd mishandeld, uitgescholden, uitgebannen, opgesloten, platgespoten, echtgescheiden, vermoordÖ

33.  waar ik ook van jullie kant maar niet aan kan wennen, omdat het zo volstrekt tegenstrijdig is (en dat voor wetenschappers!) is het volgende:

a.       jullie moeten niets hebben van geestkracht. Dat is jammer voor ieder van jullie persoonlijk, maar je maakt er wel brokken mee, dus is het ook jammer voor de mensen om je heen en voor het gehele universum. Zie bv; www.path-of-wisdom.com/pad/doel.htm: rol, doel vd mens ih Universum en www.path-of-wisdom.com/religie/relii.htm: Goede en Kwade Intelligentie;Zoiets heb je nog nooit gelezen!

b.      aan de andere kant gebruiken jullie wel het verschijnsel 'suggestie', hetgeen geestkracht is. Ook werd en wordt er in de gezondheidszorg(?) tegenwoordig gesmeten met "het is stress, het is verbeelding" enz. Dan ineens geldt geestkracht wel! Maar ik heb vaak het gevoel dat dat door allopaten gebruikt wordt als smoesje omdat ze geen raad weten met vooral ziektes die maatschappelijk/cultureel bepaald zijn. Daarvoor hebben ze wat ik genoemd heb "het Tweede Inzicht" nodig, www.path-of-wisdom.com/pad/ptwee.htm: Tweede Inzicht; en daar durft men nog steeds niet aan. Alweer voornamelijk vanwege de kuddegeest en de daaruit voortvloeiende opvattingen en principes.

c.       trouwens: de hele psychiatrie en psychologie steunde op de verwarde geestkracht van mensen. Tegenwoordig echter zoekt men naarstig naar chemische stoffen om de verwarde mensen te helpen. (?) Hier legt men wel de link van de geest naar het lichaam. Als echter natuurgenezers dat doen is het onzin en kwakzalverij! Deze middelen zijn echter niet wetenschappelijk bewezen. Men gebruikt de patiŽnten doodgewoon als proefkonijnen. De uitkomst echter mag wel gelden als wetenschappelijk bewezen. Homeopathie, Ondevit enz. met hun massa's aan genezingen gelden nog steeds niet als bewezen.

d.      omdat men nog steeds van mening is dat geestkracht niet bestaat zoekt men naar lichamelijke oorzaken, zelfs in de genen van de mens! Dat is voor bepaalde ziektes regelrecht waanzin, tenzij de genen gedurende het leven van de mens veranderd kunnen worden. Dat begin ik te vermoeden, omdat er veel astmakinderen geboren worden, van wie de moeder ook astma heeft. Wat heeft professor Buteyko nu ontdekt? Dat moeders al hyperventileren, waardoor kinderen al met een tekort aan koolzuurgas geboren worden en dus gaan hyperventileren. Astma is hyperventilatie! Ten gevolge van teveel zuurstof die niet opgenomen kan worden omdat er te weinig koolzuur aanwezig is. Koolzuur is nodig om zuurstof op te kunnen nemen.

Dit was het wel zo'n beetje. Ik zou nog uren door kunnen gaan, maar als dit niet helpt, zijn jullie doodgewoon onwillig en blijf je mensen die hun leven gered zagen door 'alternatieve' geneeswijzen voor gek! Dat kan in deze tijd niet meer.

 

 

Catharina Mijling:, www.path-of-wisdom.com

home | boekenplank | links | reageren?| aan studenten | ikzoek | colum | copyright | mijn boek |engels/duits |